Hosting

Als u actief gebruik wilt maken van uw domeinnaam, dan heeft u ook een web hosting pakket nodig. U krijgt ruimte op een van onze web servers. Deze ruimte kunt u in principe net zo gebruiken als uw eigen computer. Het enige verschil is dat uw eigen computer bij u in de buurt staat, maar de server vaak tientallen kilometers bij u vandaan is.

Hosting

Uw eigen website

Web hosting houdt in dat u schijfruimte krijgt op een server. Deze ruimte kunt u gebruiken door er (net als op uw computer) allerlei bestanden op te plaatsen. Maar het speciale van de server is dat u de bestanden via Internet kunt bekijken. U kunt dus een eigen website maken. Als u een eigen bedrijf heeft, lid bent van een vereniging, of zomaar iets interessants te melden heeft: met een eigen website is het mogelijk om de hele wereld hiervan op de hoogte te brengen.

Uw eigen e-mail, altijd en overal

Een andere reden om een web hosting pakket te bestellen is het feit dat u gebruik kunt gaan maken van e-mail. Zodra het web hosting pakket is aangemaakt wordt er ruimte voor u vrijgehouden waar e-mailberichten worden bewaard. U kunt deze berichten vervolgens ophalen op het moment dat het u uitkomt. Via Webmail kunt u overal ter wereld inloggen, en op die manier uw e-mail lezen en versturen (www.webmail.uwdomeinnaam.nl).

Waarschijnlijk hebt u al de beschikking over een eigen e-mailadres, want deze worden door uw internettoegangsprovider ter beschikking gesteld. Wellicht heeft u via een service zoals Hotmail een gratis e-mailadres. Het nadeel met dit soort adressen is dat u niet de eerste en enige bent die er gebruik van maakt, dus de kans is groot dat u genoegen moet nemen met een adres als achternaam_1234@providernaam.nl, dat uw mail onderschept wordt door spamfilters (dus niet goed aankomt). Als u een webhosting pakket neemt, kunt u uw eigen domein gebruiken, en kunt u zelf beslissen wat er voor het @ komt te staan. U bepaalt dus zelf uw e-mailadres.

Contact