Domeinregistratie

Threvon internetservices

U vindt hier meer informatie over het registreren van een domein en over hosting: wat is het en hoe werkt het? Verder kunt u in het overzicht van onze pakketten heel snel zien welk pakket voor u geschikt is, met alle specificaties. Daarnaast leest u meer over e-mail en internet beveiliging, u kunt helaas niet zonder. Gelukkig hebben wij hiervoor de beste oplossing, deze hoort standaard bij al onze pakketten.

Domeinregistratie

Wat is een domeinnaam?

Technisch gezien verwijst een domeinnaam naar een stukje ruimte op een server bij een internet provider waar de website is geplaatst. Oorspronkelijk bestaan deze adressen uit getallenreeksen. Er is echter voor gekozen hier een naam aan te koppelen, omdat woorden over het algemeen makkelijker te onthouden zijn. Een domeinnaam bestaat uit verschillende delen, ook wel extensies genoemd. Het laatste deel, bijvoorbeeld de ‘.nl’ voor Nederland, is de belangrijkste extensie. Dit principe is vergelijkbaar met dat van een telefoonboek, waar namen verwijzen naar telefoonnummers.

Een domeinnaam kunt u zelf bepalen

De meeste domeinen zijn gelijk aan een bedrijfs-, familie- of productnaam. Een domeinnaam moet minimaal uit 2 en maximaal uit 63 karakters bestaan. Er mag gebruik worden gemaakt van letters, cijfers en het minteken (-). Een minteken mag niet aan het begin of einde staan. Naast de technische voorwaarden worden er aan ieder domein ook inhoudelijke eisen gesteld. Die kunnen per domein verschillen. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is een registrar en beheert sinds 1996 de domeinnamen voor het top level domain nl (dat wil zeggen, alle domeinen die eindigen op .nl).

Een domeinnaam bestaat uit verschillende delen

Over het algemeen bestaat een domeinnaam uit 2 of 3 onderdelen, ook wel extensies genoemd. Het laatste deel van de domeinnaam, bijvoorbeeld de ‘.nl’ voor Nederland, is de eerste extensie (TLD ofwel top level domain). Het onderdeel daarvoor, bijvoorbeeld een familienaam, is de tweede extensie van een domein. Het is mogelijk hier nog een derde extensie aan toe te voegen door hier weer iets voor te plaatsen. Het domein (subdomein) piet.wouters.nl bestaat dus uit 3 extensies. De houder van de tweede extensie kan bepalen of er derde extensies bij komen. Domeinnamen bestaande uit 2 extensies zoals defeestband.nl, zijn de meest voorkomende.

Is mijn domein vrij?

Hoe werkt registreren?

Alleen domein aanvragen

Het registratiepakket is bedoeld voor iedereen die een domein wil laten vast leggen zonder het te laten hosten. Natuurlijk bestaat altijd de mogelijkheid om dit later alsnog te doen, in zo’n geval zullen wij uw domein parkeren. U kunt ook een domein registreren en de bezoekers doorsturen (forwarden) naar een ander (bestaand) domein. Dit doen wij gratis. Of forwarden naar een URL: uw domein wordt met een nieuw frame doorgeleid naar uw bestaande website, dus uw domeinnaam blijft in de taakbalk staan.

Domein aanvragen en website hosten

Wilt u bij het nieuwe domein ook een website laten hosten? Threvon biedt u diverse hosting pakketten. U kunt dan ook gebruik maken van bijbehorende e-mailadressen.

Contact